Vi startet med én tankbil i 1986

Grunder Tore Elstad startet med en tankbil med kjøring for Norsk Texaco Oil i 1986. På den tiden ble det kjørt bensin, fyringsolje og smøreoljeprodukter på samme bil. Bedriften vokste raskt og i 1991 startet Tore Elstad som varmeforhandler for Norsk Texaco Oil, i den forbindelsen ble det kjøpt en tankbil som rommet 7000 liter. Norsk Texaco Oil og Hydro Olje ble slått sammen i 1995 og det nye navnet ble Hydro Texaco Oil AS. Tore Elstad fortsatte som transportør og varmeforhandler i det nye selskapet.

Elstad Transport AS ble formelt stiftet 1. januar 1996 og da ble driften fra Tore Elstad overført dit. Fra 1997 ble aktiviteten trappet opp med utvidelser og oppkjøp både som varmeforhandler og transportør. Fra 2005 overtok også firmaet kjøreplanleggingen av fyringsolje og diesel i Oslo og Akershus. Dette blir i dag styrt fra vår avd. på Kløfta, hvor vi er online med selskapet på Skøyen i Oslo. 2006 ble Hydro Texaco Oil kjøpt opp av Reitan Servicehandel og ble omdøpt til YX Energi. Elstad Transport A/S har fortsatt som før i det nye selskapet, og består i dag av 10 tankbiler og 13 ansatte. I 2011 omsatte Elstad Transport A/S for 23,3 millioner kroner. 1.3.2013 starter vi opp som plattsforhandler for UNO X Energi. I 2014 skiftet vi navn fra Elstad Transport til Elstad Oljesenter AS.

 

I 2017 kjøpte Preem Norge AS YX sin bulkavdeling i Norge og siden 2017 har vi vært forhandler for Preem Norge AS. 

 

Vi er stolte av å kunne fortelle at Elstad Oljesenter AS nå er blitt en Gaselle bedrift sjette året på rad!

Vi kan forteller litt nærmere om hvordan man oppnår denne utmerkelsen som bedrift. En Gaselle bedrift er en anerkjennelse som gis til aksjeselskaper med ryddig økonomi og jevn omsetningsøkning over flere år. Dagens Næringsliv har siden 2003 kåret og presentert de norske Gasellene i samarbeid med det som nå heter Bisnode Credit as. Det kåres en nasjonal vinner og vinnere i alle landets fylker, og avisens journalister besøker og lager reportasjer på interessante og flinke bedrifter over hele landet.

 

Hva er kriteriene for å bli gaselle?

  • levert godkjente regnskaper.
  • minst doblet omsetningen over fire år.
  • omsetning på over en million kroner første år.
  • positivt samlet driftsresultat.
  • unngått negativ vekst.
  • vært aksjeselskap.


Våre kunder

I tillegg til privatmarkedet, leverer Elstad Oljesenter AS produkter og tjenester til flere store bedrifter i stor-Oslo og Akershus.

Kunder som benytter våre tjenester er AF Gruppen, Feiring Bruk, Røsåsen Skogsmaskiner, Øvre Romerike avfallsselskap, Håkanes Maskin m.m - Elstad Oljesenter AS er transportør for Preem Norge.